Wat schaft de pot? Achter de schermen van de ziekenhuiskeuken

26-04-12

Proeven om de beste smaak te garanderen: een grootkeuken is meer dan gewoon alle ingrediënten met 100 vermenigvuldigen.

Proeven om de beste smaak te garanderen: een grootkeuken is meer dan gewoon alle ingrediënten met 100 vermenigvuldigen.

Elke middag krijgen 1.500 patiënten stipt tussen 11.45 en 12.00 uur een warme maaltijd voorgeschoteld. Onze keukenmedewerkers zetten zich dag na dag in om voor elk gerecht de beste kwaliteit te garanderen.

Verse ingrediënten

Al onze gerechten bereiden we op basis van verse groenten, zodat elke maaltijd zoveel mogelijk vitamines en mineralen bevat. Aardappelen stomen we in plaats van te koken: zo behouden ze hun vitamines. Daarnaast vragen we van onze leveranciers de beste kwaliteit voor de beste prijs.

Veel varianten

Elke dag kiest u uit twee dagmenu's, of een gerecht van de vaste kaart. Door alles zelf vers te bereiden, kunnen we optimaal inspelen op individuele noden. Veel patiënten volgen een speciaal dieet voor hun ziekte. Daardoor bestaan er van elke maaltijd heel wat varianten. Een simpel gerecht als varkenslapje met erwtjes en wortelen wordt bijvoorbeeld opgediend op maar liefst 12 manieren. 

Lees het volledige artikel over de ziekenhuiskeuken (pdf, 880 kB).